KIRLANGICIN HİKAYESİ /// The Story of Swallow

Kırlangıcın Hikâyesi / The Story of Swallow

Kırlangıcın Hikâyesi

Kırlangıç birgün bir kıza aşık olmuş. Hergün pencerenin önüne gelir kızı izlermiş.
Bir gün cesaretini toplamış ve kıza, ben seni seviyorum, demiş. Kız, “Saçmalama sen bir kuşsun ben bir insan demiş” kuşu içeri almamış. Pencerenin önünden kovalamış. Kırlangıç yine gelmiş, “Tamam seni hiç rahatsız etmeyeceğim, demiş. Sadece çok iyi dost olalım.” Kız yine kabul etmemiş ve onu kovalamış. Kırlangıç tekrar gelmiş, ” bak demiş, hava çok soğuk seninle çok iyi arkadaş olalım, beni içeri al soğukta donacağım. Sıcak ülkelere göç etmek zorunda kalacağım, lütfen beni içeri al.” demiş. Kız yine içeri almamış.
Kırlangıç üzgün bir şekilde gitmiş. Aradan çok zaman geçmiş, kız pişman olmuş. Yaz gelmiş, diğer kırlangıçlara onu sormaya başlamış; ama gören olmamış. Sonunda danışmak için bilge bir kişiye gitmiş, olanları anlatmış. Bilge kişi demişki: “Kırlangıçların bütün ömrü altı aydır. Hayatta bazı fırsatlar vardır sadece birkez elinize geçer; değerlendiremezseniz uçup gider.
Hayatta bazı insanlar vardır, sadece bir kez karşınıza çıkar; değerini bilmezseniz kaçıp gider ve asla geri gelmez. Dikkatli olun, farkında olun.”



????English:

The Story of Swallow
One day, Swallow fell in love with a girl. Every day he comes in front of the window and watches her.
One day. He said, “I love you.” She said, “Don’t be ridiculous, you’re a bird.” He chased him out the window. Swallow came again, “Okay, I won’t disturb you at all,” he said. “Let’s just be very good friends.” She still refused. The Swallow came again, “Look, he said,” Let’s be very cool with you. Let me in. I’ll freeze in cold. I’ll have to migrate to hot countries, please let me in. ” said. She hasn’t let her in again.
The swallow went sadly. A lot of time has passed, the girl has regretted it. Summer came. She ask he to other swallows. but never seen. At the end, he went to a wise person to consult, and told what had happened. The wise man said: “The whole life of the swallows is six months. There are some opportunities in life, you only get one once, and if you don’t, it will fly away.
There are some people in life, you only meet once; If you don’t know its value, it runs away and never comes back. Be careful, be aware. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir