1400 SENE ÖNCE KADINLARIN SEÇME HAKKI

1400 SENE ÖNCE KADINLARIN SEÇME HAKKI

Fetih-18) “Allah şu Mü’minlerden râzı olmuştur ki; Onlar, ağacın altında sana biat ediyorlardı. Allah, onların gönüllerindekini bildiği için onların üzerine huzur indiriyordu. Ve onlara yakın bir fetih verdi.

Allah peygambere inanan ve itaat edenlerden razı olduğunu söylüyor. Peygambere itaat, kölelikle karıştırılmamalıdır. Bu itaat Allah’a itaat demektir. Çünkü o Allah’ın Elçi’sidir. O, bizler için, bize rehber olacak olan Kuran’ı bildiren kişidir. Peygamberimiz öldüğü zaman da, elimizdeki Kuran bizim rehberimiz olacaktır. Din yol manasındadır. Dinimiz yani yolumuz Kuran’dır.

el-Feth 48/10). “Ey Peygamber! Sana biat edenler aslında Allah’a biat etmiş olurlar. Allah’ın eli onların ellerinin üzerindedir. Şu halde biatından dönen kendi aleyhine dönmüş olur. Allah’a verdiği ahde vefa gösterene ise O büyük bir ecir verecektir”



Allah Peygambere inanan kadınlar için de, bir ayet veriyor.

Mümtehine/12-Ey Peygamber! İnanmış kadınlar sana gelip Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmamaları, hırsızlık etmemeleri, zina etmemeleri, çocuklarını öldürmemeleri, elleriyle ayakları arasında bir iftira uydurup ortaya sürmemeleri, hakka ve doğruya uyman şartıyla sana isyan etmemeleri hususunda seninle bey’atleşmek isterlerse, onlarla bey’atleş ve onlar için Allah’tan af dile! Kuşkusuz, Allah Gafûr’dur, Rahîm’dir.

Bu ayet Allah’ın devrimci ayetlerindendir. O zamanda, değer verilmeyen kadınlarına seçme hakkını vermektedir. Üstelik peygamberimizi de ikaz ederek. “Hakka ve doğruya uyman şartıyla” demektedir. Atatürk’le bize verilen seçme hakkını, dinimiz biz kadınlara 1400 sene önce vermekte. Allah’ını bilen Atatürk dinimize uymuştur. Ama biz dinimizin bize neler verdiğini bilmemekteyiz.

Kuran’ı ruhuna uygun olarak okumalıyız.

Yazan: Hale Eralp



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir