HER İLÇEYE BİLİM ÜSSÜ KURULACAK

Her İlçeye Bilim Üssü Kurulacak.

İnsanlığın, milletimizin ve ülkemizin en ileri bilim ve teknolojiye ulaşabilmesi aynı zamanda en yüksek refah seviyesini yaşayabilmesi için her şehrimizde belirli bir alan içinde insan sayısına yetecek bilim teknoloji geliştirme üsleri kurulacaktır. İçinde en kaliteli ve güçlü teleskoplardan, mikroskoplara, bilgisayarlar, tabletleri ve çalışma masaları, odaları, cam tüpler, tornavida, pense, tel, akü, transistörler vb tüm ihtiyaç duyulan ekipmanları bulunduran bu yerlerde her istenilen bilim dalına ulaşılabilecek ve geliştirilebilecek. Öğrenciler okullarından çıktıktan sonra bu merkezlere gelip diledikleri konuda devletten tam destekle araştırmalarını yapabileceklerdir. Her bilim üssünde yeterli sayıda öğretmen ve bilim insanı bulunacaktır. Bu kişiler oraya gelenlere her konuda destek vereceklerdir. Kişilerin isteklerine 2 gün içinde devletten olumlu veya olumsuz cevap verilecek. Çalışma aksatılmayacaktır.



Bilim insanlarımız ekip halinde veya bireysel çalışabilir. Bilim insanlarının izni olursa firmalar çalışmaları ekrandan izleyebilir. Firmalar, sponsorlar, çalışmalardan bilgisayar ortamında haberdar olabileceklerdir. Firmalar isterlerse sponsor olabilecektir. Çalışmalara maddi destek vererek ortak olabileceklerdir.

Bilim üslerinde dileyen vatandaşımızın çalışabileceği gibi tüm okullarımızda bilim derslerini öğrencilerine bilim üslerinde okutacaktır

Ülkemizde bazı okullarda olan yetersiz bireysel ve bilimsel laboratuvar olması yerine ilçelerde veya birkaç ilçe içinde kurulmuş en geniş ve en yüksek teçhizata sahip olan bilim üsleri o ilçelerdeki her okula hizmet edecek. Okullar bilim derslerini buralarda deney ile en profesyonel eğitimlerini verebileceklerdir. Ayrıca bu konudaki öğretmenler okulda değil bu üslerde çalışacaklardır.

Ülkemizde bilim üslerini ya mevcut yönetimler veya gelecekteki yönetimler kuracaktır ve tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunacaktır. Bilim üslerinin olması kaçınılmaz zorunluluktur.

Amacımız milletimizin dünyadaki en yüksek teknolojiyi keşfetmesi, bulması, üretmesi, geliştirmesi ve diğer milletler ile spor dalları gibi birbirini geliştirecek rekabette olmalısıdır.

Yazan: Hakan Coşar



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir