İNANDIK DİYEN İNANÇSIZLAR /// Said believed but did not believe.

Allah, Allah’a inandık deyip aslında kafir olanları tanımamız için onların nasıl davrandıklarını tarif ediyor. &. God said. Some people who say we believe in God. Actually the infidel. They describe how they behave to recognize them.

(Below is the article in English.)

5- Maide

61. Size geldiklerinde: “Biz inandık.” derler. Oysa yanınıza kafir girmiş kafir çıkmışlardır. Allah ise onların neler sakladıklarını kendilerinden daha iyi bilir.

—(Allah bizlerle karşılaştıklarında, Allah’a inandık diyen bazı insanların olduğunu fakat onların yalan söylediklerini, yanımıza kafir gelip yanımızdan kafir ayrıldıklarını söylüyor. Ve onların neleri saklı ve gizli tuttuklarını Allah kendisinin onlardan bile daha iyi bileceğini belirtiyor)

62. Onlardan birçoğunun, günaha girmek, haksızlık yapmak ve haram yemek için sürat yarışı yaptıklarını görürsün. Yaptıkları ise ne kötü!

—(Allah o kimselerin birçoğunun, günaha girmek, haksızlık yapmak ve haram yemek için birbirleriyle sürat yarışı yaptıklarını göreceğimizi söylüyor.Bu demekki haksızlık yapan haram yiyen ve günaha giren insanların topluluğunu gördüğümüzde Allah’ın kesin sözü sayesinde bu insanların yalan söylediklerini, asla Allah’a inanmadıklarını ve yalandan Allah’a inanıyoruz dediklerini kesin bilip, Allah’ın bu kafir dediği insanlardan mutlaka uzak durmalıyız. Onlarla dost olmamalıyız ki Allah’ın cezasına uğramayalım. Allah bu insanların yaptıklarının çok kötü olduğunu söylüyor.

63. Bari Allah dostları ve bilginleri, onları yalan söylemekten ve haram yemekten alıkoysaydılar. Ne kötü bir sanata alışmışlar!

—( Allah, bazı Allah dostlarının ve Din alimlerinin, bu haram yiyen, haksızlık yapan ve günaha giren insanları durdurmadıklarını ve onları bu kötü işi yapmaktan alı koymadıklarını söylüyor. Bu tür din alimlerinin yalandan din alimi olduklarını ve bu yaptıklarını sahtekarlığı sanat edindiklerini söylüyor. Ve onlar için ne kötü bir sanata alışmışlar diyor.

Yazan: Hakan Coşar




English:

God said. Some people who say we believe in God. Actually they infidel. They describe how they behave to recognize them.

Quran 5- Maide

61- When they came to you: “We believed in God.” They say. However, they have been infidel came near you, and they have be infidel go out. But Allah knows better what they hide than they do.

62- Many of them. You’ll see they’re racing at speed to, they enter temptations, they do injustice and eat haram. What they do is bad!

63- And if God’s companions and the scholars. they should detain from lying and haraming them. They was accustomed to bad art.

Writer : Hakan Coşar





Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir