DEVLET ! EV, ARABA, PARA, İŞ YERİ HEDİYE EDEBİLİR !

DEVLET BABADIR, HERKESE BABA GİBİ DAVRANMALIDIR. T.C HIZIR BAKANLIĞI ‘’ KURULMALIDIR.

En iyi baba timsali nasıl olur ise Devlette vatandaşlarına aynen öyle baba olmalıdır. Herkesin sorunlarına anında çözüm bulabilmesi için her birey sorun ve ihtiyaçlarını e-devlet üzerinden yazabilmelidir veya dilekçe ile şahsen en yakın muhtarlığına kapalı zarfta vermelidir. Muhtarlık Devletin çözüm birimine aynı gün iletmekle görevli olacaktır. Muhtarlıklarda bu görev için yeterli elaman devlet tarafından yerleştirilecektir. Devlet halkın sorunlarını hemen çözmekle görevli ‘’ Türkiye Cumhuriyeti Hızır Bakanlığı ‘’ isimli bir bakanlık kurulmalıdır. Bu bakanlık herkesin tüm sorunlarını 1 ila 7 gün en geç 1 ay içinde çözmekle görevli olacaktır. Aş ise aş, iş ise iş, ev ise ev, araba ise araba para ise para, sağlık ise sağlık. Sorun her ne olursa olsun T.C Hızır Bakanlığı, bir babanın evladına yardım ettiği gibi her bireye çözüm bulmalıdır ve şahsın sorununu hemen çözmelidir. Ya hibe etmelidir yada kazandırmalıdır.





Eğer bir mal veriyor ise verdiği herşey şahsa ait olmalıdır. Verilen malın sahibi devlet olmayacaktır, malı verdiği şahsın adına geçirecektir. Devlet bu hizmetin finansında kullanılacak parayı vergilerden karşılaMAMAK zorundadır, halka bu hizmeti fatura edemez. Devlet bu hizmetin finansını öncelikle tarımdan ve gerek kalırsa kuracağı sanayi ve ticari tekel şirketlerinin karlarından karşılamakla mükelleftir. 1. Tercihim T.C Devleti tarımda ve elektrik, su ve doğalgazda tekel olmalıdır. Türkiye’de tüm çiftçilerin her yetiştirdiklerini devlet almalı ve halka gerçek doğal, en sağlıklı sebze, meyve, et, süt ve balığı en ucuz fiyat ile iletmelidir. Ülkemiz genelindeki tarım alanlarında hangi üründe en çok verimi, hangi bölgemizde ve kaç ton mahsul alınabileceğini hesaplayacaktır. Her sebze, meyve, koyun, dana vb hepsi hesap ile yetiştirilecektir, kimsenin elinde satamadığımız ürün kalmayacak, zarar ettirilmeyecek ve hep kar ettirilecektir.





Ve hem ülkemizin tamamına yetecek hemde Diğer ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayacak üretim yapılacaktır. İhracat diğer tarım ihracatçısı ülkeler ile konuşarak hesaplarda anlaşarak yapılması daha hayırlıdır kendi çiftçimizi asla zarara uğratmayacağımız gibi asla diğer milletlerin çiftçilerini zarara uğratmamalıyız.

Elektrik, su ve doğalgazıda maliyetine çok yakın vermek zorundadır devlet.
Bunlar yaşam hakkı için şart olan sektörlerdir.

Tarımda, elektrik, su ve doğalgazda Tekel olmak milletimizin ihtiyaçlarına yeterde artarda. Ama gerekli olursa diğer kurulabilecek tekel şirketleri halkın temel ihtiyaçlarını en uygun fiyat ile karşılayan konularda faaliyet gösterecektir. Özel sektör, devletin tekel konularında değil diğer alanlarda faaliyet gösterebilecektir. Bu güne kadar tekel hizmetlerde faaliyet göstermiş özel kuruluşlar asla zarar ettirilmeden çözüm üretilecektir. Ve Devlet Tekel sektörlerden elde edilen karların tamamı halkın ihtiyaçlarına ve dertlerine çözüm hizmetinde kullanacaktır. Yeteri kadar para için yeteri kadar sektör ve ürünler ile yeterli finans bulunacaktır. Bu sayede T.C vatandaşları et, süt, balık, tavuk, un, şeker, ekmek, sebze, meyve, elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarını en ucuz fiyata, en sağlıklı şekilde hiçbir üründe sağlıksız ve zararlı madde olmadan, Devlet güvencesi ile karşılayabileceklerdir. Devlet halkına bir baba gibi kol kanat olacaktır.




Bu hizmet devletin ihtiyaç sahipleriniz ihtiyaçlarını karşıladığı yönetimdir. Hak edene hak ettiğinin verildiği sistemdir. Hizmetler çalışıp çalışıp ihtiyaçlarını tamamlayamayanlara yardımı esas alır. Çalışmayı sevmeyen ve çalışmayan, çabalamayan ve bu huyundan vazgeçmeyen, vazgeçemeyen kişilerinde az da olsa yaşayacak kadar rızkını Allah verdiği ve çalışmaya teşvik ettiği için, bizlerde Allah’ı örnek alıp öyle davranacağız.

Bu sistem işlerken devlet çalışanları için hizmet alanlara memnuniyeti sorulacak ve personel çalışmasının güzelliği, iyili veya kötülüğü ne göre makamında yükseltilecek veya düşürüleceklerdir.

Yazan : Hakan Coşar





Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir