SAYIN MUSEVİLER, SEVGİLİ YAHUDİLER.

10- Yunus Suresi
88. Musa dedi ki: “Ey Rabbimiz,sen Firavun’a ve adamlarına,dünya hayatında zinet, ihtişam ve nice nice mallar verdin; ey Rabbimiz, yolundan saptırsınlar diye mi? Ey Rabbimiz, mallarını sil, süpür ve sıktıkça sık ki,o acı azabı görmedikçe iman etmeyecekler.”
89. Allah buyurdu ki: “Peki duanız kabul olundu, siz yine doğru ve dürüst olmaya devam edin ve kendini bilmeyenlerin yoluna uymayın!”



Sevgili Yahudi kardeşlerimiz. Sayın Museviler.
Kuran’da yazan Musa’nın “ Ey Rabbimiz, sen Firavun’a ve adamlarına, dünya hayatında zinet, ihtişam ve nice nice mallar verdin; ey Rabbimiz, yolundan saptırsınlar diye mi? Ey Rabbimiz, mallarını sil, süpür ve sıktıkça sık ki,o acı azabı görmedikçe iman etmeyecekler.” Demesini düşündüğümüzde, karakteri ve verdiği mücadele itibari ile Musa’nın bu sözleri diyebileceğine hiç birimizin şüphesi olmayacaktır eminim.
Günümüzde Musa’nın torunları olan sizler; Firavundan daha zengin ve güçlüsünüz. Allah’ın sizlere verdiği gücü çok daha hayırlı kullanabilirsiniz. Sevgili Yahudi kardeşlerimiz güç sizde iken bu sizlerin sınavıdır. İyilikle, güzellikde ve barış severlikte dünyaya örnek olunuz dilerim.



Yazan: Hakan Coşar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir