KÜRESEL ISINMA DURMAK ZORUNDA

Küresel ısınma günümüzde hayatımızı tehdit eder boyutlara ulaştı. Küresel ısınma bu hızda, bu sıcaklıkta veya ısısı büyüyerek devam ederse gelecek neslimiz her çeşit doğal afetleri mutlaka yaşayacaktır. Küresel ısınma günümüzde karlılığını en yüksek tutmaya çalışan firmaların sebebidir. Küresel ısınma; ısınmaya sebep olan ürünlerin üretilmesi ve fabrikaların doğru kurulmamasından ve doğru çalışmamasından olmaktadır. Küresel ısınma fabrikaları böyle kuran sermaye sahiplerinin, onların böyle olmalarına izin veren yöneticilerin ve halkın toplam eseridir.





Bugün bu gidişata dur denilmezse ve gereken önlemler alınmazsa. Gelecekte doğa bize mutlaka dur diyecektir. Doğal afetlerin olduğu ortamda dünya üzerindeki servet büyük ihtimalle el değiştirebilir. Haritalar şekil değiştirebilir. Doğal afet ortamında canını koruma derdine ve mecburiyetine düşen kimse elindekini koruyamaz, koruyamaya bilir. Bu sebepler neticesinde mal hızlıca el değiştirebilir.

Aynı zamanda küresel ısınma gelecek nesillere kısaca şunu demektir:
Sevgili nesillerimiz biz kendimizi düşünmekten sizleri düşünemedik, bizim harcamadığımız paraları sizler fazlasıyla harcayın. Yaptığımız zararların bedellerini sizler ödeyiniz, bizlerin hatalarını sizler düzeltmek için fazlası ile harcayın ve çalışın.





YAZAN: Hakan Coşar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir