HZ MUHAMMED, F.S.MEHMET VE ATATÜRK’Ü MÜJDELEDİ

Hz Muhammed A.S “ Konstantin ( İstanbul ) elbet fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne iyi komutan ve onun askerleri ne güzel askerlerdir. “ dediği bilinmektedir.

Allah C.C li bu onuru 2 komutan ve 2 orduya, bir millete nasip etmiştir.

1- Fatih Sultan Mehmet ve Osmanlı Ordusu.

2- Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Ordusu.

(İlahi güzellik, Türk Ordusu, İstiklal Harbi sonrası İstanbul’u 1 kurşun atmadan, kan dökmeden İngilizler’in elinden geri almışlardır. İlahi fetihtir benzerliği Peygamberimizin Mekke’yi kavgasız, çatışmasız geri alması gibidir.

Tarihe altın harflerle yazılmış ve Allah C.C nin şahit olduğu bu olaylar ve Peygamberimiz Hz Muhammed A.S’ın sözünün müjdelediği, İstanbul’u feth etmiş olan Fatih Sultan Mehmed’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Osmanlı Ordusu ve Türk Ordusunun, Allah C.C katında ve Hz Muhammed tarafından çok değerli olduğu ve onlara hiçbir kötü kelime kullanılamayacağı, onları onur ve şerefle ve İslamın onlara verdiği değer ile anılmaları, Alemlerin Rabbinin Peygamberi Hz Muhammed’in sözü sebebi ile şarttır.

Aksi halde Hz Muhammed’in ne iyi dediği şahıslara kötüdür demek, Peygamberimizi yalanlamak olur. Hz Muhammed’i yalanlayanı Allah C.C asla kabul etmez, Peygamber yalanlayan Allah C.C’nin karşısında durmuş olur.

33 Azhap Suresi

Bununla beraber Allah ve Resulü bir işe hükmettiği zaman, gerek mümin bir erkek ve gerekse mümin bir kadın için, o işlerinde başka bir tercih hakkı yoktur. Her kim de Allah ve Resulüne asi olursa açık bir sapıklık etmiş olur.

Saygılarımla
Hakan Coşar




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir