ALLAH KABEYİ KIBLE YAPTI, MESCİD-İ AKSA’YA TABİ OLMAMAYI EMRETTİ

Kıblenin Mescid-i Aksa’dan Kâbe’ye Dönüşü

Medine’de yapılan mescidin kıblesi Mescid-i Aksa idi. Müslümanlar Hicret’ten önce ve Hicret’ten sonra namaz kılarken Kudüs’e yönelirlerdi. O zaman Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanların kıble bakımından ittifakları vardı. Müslümanların namazda Kudüs’e doğru yönelmeleri Yahudilerin ileri geri konuşmalarına sebep oluyordu. “Mademki Müslümanlar namaz kılarken bizim kıblemize dönüyorlar, demek ki kıblemiz haktır, kıblemiz hak olunca dinimiz de haktır. Öyleyse dinimize neden dönmüyorlar?” diye dedikodu çıkarıyorlardı.

“(Ey Rasulüm, vahyin gelmesi için) yüzünün göğe doğru aranıp durduğunu görüyoruz. Bunun için seni razı olacağın bir kıbleye çevireceğiz. Artık yüzünü Mescid-i Haram’a [Kâbe’ye] doğru çevir. Ne şekilde olursanız yine yüzlerinizi Kâbe tarafına döndürünüz.” (Bakara, 144)

Bu ayet gelir gelmez Peygamberimiz namazın içinde olduğu halde yüzünü Kâbe’ye doğru çevirdi.

(Yukarıdaki yazıda Prof. Dr. Mustafa Ağırman kaynak alınmıştır)

Eğer İslama inanmış müslümanlar Mescidi Aksa ile ilgilenirse, aynı o zaman ki gibi Museviler dinlerinin doğru olduğunu iddia ederler, bunu Kuran’ın Allah’ı asla kabul etmez. Zaten aşağıda açıklayacağımız ayetler ile Allah C.C, Mescidi Aksa’ya tabi olmayı yasaklamıştır.



KİM ONLARIN KIBLESİNE DÖNERSE PEYGAMBERİN YOLUNDAN ÇIKTIĞI KANITLANIR

Bakara 143 – Ve işte böyle, sizi ortada yürüyen bir ümmet kıldık ki, siz bütün insanlar üzerine adalet örneği ve hakkın şahitleri olasınız, Peygamber de sizin üzerinize şahit olsun. Daha önce içinde durduğun Kabe’yi kıble yapmamız da şunun içindir: Peygamber’in izince gidecekleri, iki ökçesi üzerinde geri döneceklerden ayıralım. Bu iş elbette Allah’ın hidayet ettiği kimselerin dışındakilere çok ağır gelecekti. Allah imanınızı kaybedecek değildir. Hiç şüphesiz Allah, bütün insanlara çok şefkatlidir, çok merhametlidir.

Demekki:

Kuran’da bizlere sadece Kabe’ye yönelmek emir oldu. Allah, Kuran’da dediki Mescidi Aksa ile ilgilenmek peygamberin izinden gitmemektir ve peygamberin yolundan geri dönenleri ayırmış oluruz! Kudüs Mescidi Aksa ile de ilgilenmek , Allah’ın ve peygamberin yolundan dönenlerin kim olduğunu ispatlar.

2-Bakara/145: Celâlim için, sen o kitap verilmiş olanlara, bütün delilleri de getirsen, yine de senin kıblene tabi olmazlar, sen de onların kıblesine tabi olmazsın. Zaten onlar da birbirlerinin kıblesine tabi değiller. Celâlim hakkı için, sana gelen bunca ilmin arkasından sen tutar da onların arzu ve heveslerine uyacak olursan, o zaman hiç şüphesiz, sen de zâlimlerden olursun.

Bu ayette Mescidi Aksa’ya tabi olmak Allah C.C tarafından yasaklanmıştır.



Yazan: Hakan Coşar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir